Polestar 2

Pure - Progressive - Performance

Polestar 2 är den första bilen i världen att levereras med ett Androidbaserat infotainmentsystem med full uppsättning av Google appar, optimerade för användning i bilen. Utrustad med ett helt paket av förebyggande säkerhetsfunktioner, som fungerar som en andreförare som alltid är i tjänst och som förutser och reagerar på vad som händer omkring bilen. Polestar 2 känner igen dig via din telefon och anpassar sig exempelvis genom att ställa in stolen som du vill ha den och lägga till dina önskade appar på hemskärmen. Bilen anpassar sig efter dig, i stället för tvärtom.

Polestar 2 finns i tre versioner, Long range Dual motor är Polestars premium-fastback. Samma kraftfulla batteri på 78 kWh finns även i versionen Long range Single motor, en allroundbil för moderna familjer och jobbpendlare. Till sist, Standard range Single motor, en version som gör Polestar 2 tillgänglig för fler som strävar efter hållbar mobilitet. Du kan även uppgradera din Polestar 2 efter dina behov och välja till Pilot lite- och Plus-paketet på samtliga versioner. Performance-paketet är valbart till Polestar 2 Long range Dual motor, för dig som önskar ännu mer kontroll och känsla i din körning.

Utforska Polestar 2

Laddning

Genom övergången till helelektrisk teknik är det oundvikligt att det uppstår frågor. 
Läs nedan FAQ för att få svar på de mest vanligaste frågorna. Vill du ha mer information går du in på Polestars hemsida, du kan även räkna ut laddningstiden med hjälp av Polestars laddningsassistent.

Support

Vi finns här för att ge dig support när du behöver det och våra experter tar hand om din bil när du lämnar in den.

Kontakt

031-380 80 00

Har du frågor kring ditt bilägande, som nybilsleverans, service, skador och hjulskifte, kontakta oss gärna på Volvo Bil i Göteborg AB.

020-79 77 89

Har du specifika produktfrågor, som Performance-paket, säkerhetsfunktioner och infotainmentsystem, kontakta gärna Polestar support

Polestar Support webbsida.

Polestar 2 FAQ

 • Hur laddar jag min Polestar 2?

  Vanligast är att man laddar hemma över natten genom ett ordinarie vägguttag eller genom en installerad laddbox. Hur länge du behöver ladda beror på hur mycket kapacitet din laddstation har. För att ladda bilen från 0-100% tar det mellan 8 till 40 timmar. Vissa publika laddstationer laddar 80% av batteriet på enbart ca 40 minuter.

  Räkna ut laddningstiden med hjälp av Polestars laddningsassistent här.

 • Hur långt kan jag köra med min Polestar 2?

  Polestar 2 finns med tre drivlinor:

  • Standard range Single motor med en räckvidd på 440 km (WLTP*)
  • Long rang Single motor med en räckvidd på 540 km (WLTP*)
  • Long range Dual motor med en räckvidd på 480 km (WLTP*)

  * Preliminär data.
  I Europa mäts elfordons räckvidd enligt standarden Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure (WLTP). Enligt denna standard mäts räckvidden vid en genomsnittshastighet av 48 km/tim i sommartemperatur från full laddning till tömt batteri. Faktisk körsträcka är beroende av körstil och andra externa faktorer. Räckvidden enligt WLTP är därför normalt inte möjlig att uppnå under verkliga förhållanden. 


  Använd Räckviddsassistenten för att se den ungefärliga räckvidden för Polestar 2-versionerna.
  Gå till Räckviddsassistenten.

 • Behöver jag en laddbox? Var köper jag en sådan, hur installerar jag?

  Polestar Sverige samarbetar med Mer för att erbjuda en okomplicerad övergång till elbil. Polestar-förare som beställer en laddbox via Mer får en laddbox som monteras på vägg eller fasad till ett reducerat pris, dessutom ingår installation och dynamisk lastbalansering. Du som installerar en laddbox hemma är även berättigad till skattereduktion för grön teknik vilket innebär att du har möjlighet att göra skatteavdrag med upp till 50 % av dina kostnader (maximalt 50 000 kr per person och år). 

 • Får jag med några laddkablar?

  Till en Polestar 2 får du med två kablar:

  • EU CEE7-7 (Schuko) Mode 2 – Kabel för att ladda hemma
  • EU Mode 3 – Kabel för publik laddning i laddbox
 • Hur ska jag ladda om jag bor i lägenhet?

  Det är enklare med laddning av din elbil när du bor i ett hus än i en hyres- eller bostadsrätt men även utan en egen parkeringsplats kan du ladda bilen.

  Läs mer om tillgängliga laddningsalternativ här.