Om Volvo Bil

Verksamheten

Volvo Bil i Göteborg AB är ett eget aktiebolag som drivs som ett resultatbärande bolag och ägs till 100 % av Volvo Personvagnar AB. Volvo Bil kan jämställas med övriga återförsäljare, men arbetar mot en marknad bestående av Volvoanställda, Svensk Volvohandel, AB Volvo samt Hertz. Vi tillgodoser anställda på VCC och AB Volvo med tjänstebilar och även möjligheten att köpa privat bil till ett förmånligt pris. Varje år säljer vi fler än 15 000 bilar av vårt varumärke Volvo.

Volvo Bil har expanderat och utvecklats mycket genom åren och organisationen rymmer idag ca 300 anställda. Verksamhetsgrenarna inom Volvo Bil är ett flertal och organisationen är indelad på bilförsäljning inklusive biluthyrning och servicemarknad (verkstad, skadecenter, butiksförsäljning samt drivmedel och tvätt). Våra fyra verkstäder, Volvo City, Arendal, Lundby och Tuve hanterar fler än 66 000 bilar per år och har 115 mekaniker och tekniker tillgängliga under dag och kväll. Hyrbilsflottan består av 410 bilar i olika storlekar och modeller och vi har ca 11 000 uthyrningar per år. Våra butiker är belägna på Volvo City, Lundby och Tuve där vi erbjuder ett stort urval och efterfrågat utbud.

Miljömål, vision, affärsidé och diverse certifieringar publiceras i högerspalten efterhand som de uppdateras.

Om volvobil.se

Vi försöker alltid att kontrollera så att all information som vi publicerar skall vara korrekt. Vi reserverar oss dock mot eventuella felaktigheter i prissättning och annan information. För korrekt pris kontakta din säljare.


Tillbaka till toppen